Yuri Honing cd

Cd Yuri Honing Acoustic Quartet – Desire

Challenge Records

Door keuzes te maken leg je jezelf beperkingen op. Aan het album Desire  van saxofonist Yuri Honing ligt een visie ten grondslag die een duidelijke richting aangeeft en daardoor ook  mogelijkheden weert. Je wilt echter bij het beluisteren niets anders dan deze zalige klanken, die zoveel ruimte scheppen in het hoofd.

Het verlangen van Honing is niet van de onstuimigste soort. Het is een verlangen tegen de klippen van de berusting op, maar sluit die niet uit. Het is niet eendimensioneel, maar kan banaal zijn en verheven, onbestemd en doelgericht. Bijgevoegd is een tekst van Joost Zwagerman: 'klein libretto bij Desire van Yuri Honing', met als titel Ons hart. Het geeft aan waar de betreffende emotie ontspringt en waaraan zij is geadresseerd.

Honing speelt prachtig, omgeven door zijn geweldige vrienden pianist Wolfert Brederode, drummer Joost Lijbaart en bassist Gulli Gudmundsson. Met zijn herkenbare geluid van beheerste, langgerekte, zwevende notenreeksen zet hij een onontkoombare sfeer neer op Desire. Soms is er een wensdroom, soms een hunkering, maar het hart klopt altijd.