Yessister Jazzsister

Cd Yessister Jazzsister - Crazy people

Eigen beheer

Eeuwigdurende vrolijkheid kan op den duur gaan tegenstaan. Zover laten de vier meiden van Yessister Jazzsister het op hun album Crazy people echter niet komen. Pharrells Happy  is niettemin goed aan ze besteed, want bij het beluisteren van hun voortvarende versie van deze wereldhit, stel je je hun ogen stralend voor. Ook Rolling in the deep  van Adele krijgt veel vaart en heeft een lichtvoetige toets. 

De positieve instelling van het kwartet werkt bij de merendeels bekende covers aanstekelijk en de meerstemmige zang is een sterke troef, zeker gecombineerd met een swingend jazzensemble.  Diepgravend wordt het nooit, maar wel klinkt enige bezinning, bijvoorbeeld in het stemmige Iris  van Goo Goo Dolls, met rake saxofoonsolo van Maarten Hogenhuis, die ook het album produceerde. De van oorsprong zo feestelijke Abbaklassieker Dancing queen  wordt eveneens beheerst uitgevoerd. 

Het afsluitende Bitch  van Meredith Brooks is weer van een onweerstaanbare opgeruimdheid, die uiteindelijk deze plaat kenmerkt. Crazy People is een erg leuke plaat, die het humeur opvijzelt, ook al schortte het daar helemaal niet aan.