Wicked Jazz Connection

Wicked Jazz Connection - Wicked Jazz Connection

Three Elements Music

Dance with a smile is het motto van Wicked Jazz Sounds, een collectief van muzikanten, dj's en vj's die elke zondagavond een clubavond houden in de Amsterdamse Sugar Factory.

Hun album The biggest sin werd in 2009 gewogen en door sommigen te licht bevonden. Nu ligt er de langverwachte opvolger met de naam Wicked jazz connection met deels hetzelfde personeel, waarbij in essentie niets is veranderd in het dansbare aanbod van jazz, funk, soul en hiphop.

Wel heeft Wicked jazz connection meer een eigen gezicht dan zijn voorganger. De invloeden zijn teruggeschroefd en die nummers die als typisch voor de band golden hebben een vervolg gekregen. In het algemeen heeft de muziek nu meer substantie dan voorheen. 

De blazersarrangementen zijn schitterend uitgewerkt, terwijl de zang van Berenice van Leer  gecontroleerder is dan ooit en toch heel expressief. De archictectuur van de muziek is slim opgebouwd. Dan duikt er een gitaar op, dan weer een orgel, allemaal heel effectief, op de juiste momenten. Dit is een prima vervolg op het debuut.

 

Alle publicaties