Tineke Postma

Tineke Postma Greg Osby - Sonic halo

Challenge Records

Tineke Postma won met haar vorige album Dawn of light een edison, en haar nieuwe cd zou ook weleens in de prijzen kunnen vallen. Ze nam Sonic halo op in New York met Amerikaan Greg Osby, net als zij alt- en sopraansaxofonist. Hun speelse samenspel is haast intiem. De vertrouwde sfeer maakt muzikale ontboezemingen mogelijk die nooit ongemakkelijk aanvoelen, maar veelmeer open en uitnodigend zijn.

Dissonanten kunnen duistere, onbegrepen noten zijn, bij Postma en Osby zijn het vrolijke klanken, die de spot drijven met alles wat in het gareel loopt. Diepgang krijgt meer reliëf, juist doordat daar licht en lucht tegenover staan. Sprankelend pianospel van Matt Mitchell vormt de schakel met de ritmesectie van bassist Linda Oh en slagwerker Dan Weiss, die het speelveld overzichtelijk houden.

Het album bevat eigen songs en één klassieker: Body and soul, die is uiteengerafeld tot in zijn basiselementen en onherkenbaar geherdefinieerd. Body and soul  is hier van een grote bezonkenheid en getuigt van de enorme vrijheid van de uitvoerders. Op naar weer een prijs. 

 

Alle publicaties