STUFF.

Cd STUFF. – STUFF.

Eigen beheer

Veel goeds op jazzgebied komt uit België: Jef Neve, Jozef Dumoulin, Kris Defoort, Aka Moon, De Beren Gieren, Dans Dans. De lijst is verre van compleet, al vormt die wel de top. Nu is er STUFF., een band met twintigers, die zich in een niemandsland bevinden. Ze horen nergens thuis en dus horen ze overal thuis. Een band van deze tijd dus. Toch zijn er wel referenties te bedenken die een indicatie geven, zoals de term electrojazz.

Als Weather Report als band nog bestond, zou hij wellicht klinken als STUFF. nu. De Belgen gebruiken het idioom van de legendarische groep rond toetsenist Joe Zawinul als een vertrekpunt voor hun elektronische escapades. Op het voorlopige eindstation zijn eveneens elementen van funk en hiphop verwerkt, wat heeft geleid tot een onderscheidend geluid.

Dat is knap voor een zo jeugdig ensemble, dat nog maar een paar jaar actief is. Technische ingrediënten vormen geen extra foefje, maar worden geïntegreerd met conventionele instrumenten. Deze jonge gasten hebben veel inhoud. Ze horen bij het vele goeds.

 

Alle publicaties