Snarky Puppy cd

Cd Snarky Puppy & Metropole Orkest– Sylva

Impulse! Records

De Snarky Puppy-fusionsound met een sausje van strijkers, dat moest bandleider Michael League te allen tijde zien te vermijden nadat hij een gesprek had gevoerd met dirigent Jules Buckley van het Metropole Orkest over samenwerking. Hij wilde composities schrijven, speciaal voor zijn band met orkest, waarbij het totale arsenaal evenredig werd benut en alle instrumenten een integrale rol spelen in het geheel. Dat is gelukt op Sylva. Band en orkest zijn ineengeschoven.

Snarky Puppy neemt altijd op met livepubliek, dat rond de musici zit met koptelefoons. Allerlei technische mogelijkheden om de muziek te polijsten blijven in de kast. Digitale apparatuur werd voor Sylva  vervangen door analoge spullen. De productie hield League in eigen hand en samen met Buckley gaf hij de arrangementen prachtig vorm. 

Als je al niet overweldigd wordt op enig moment, dan raak je wel ontroerd op een ander ogenblik. Sylva klinkt rijk en heeft beeldend vermogen. Snarky Puppy is helemaal van nu, met verwijzingen die zijn gewikkeld in een moderne sound. Sommige gerechten zijn zelf het sausje.

 

Alle publicaties