Sherry Dyanne

Sherry Dyanne, Sherry Sunday, North Sea Jazz Club Amsterdam, 2 februari 2014

Sherry Dyanne bemint iedereen en iedereen bemint Sherry Dyanne. De Amsterdamse zangeres beschikt niet alleen over charme en schoonheid, maar kan ook prachtig zingen, een ideale combinatie. Als voormalig docente wiskunde moet zij ook nog eens op een flinke herseninhoud kunnen bogen. Dyanne ziet overeenkomsten tussen mathematische exactheid en muzikale modellen, maar het is vooral haar rijke gevoelsleven dat zij deelt met de aanwezigen bij haar optredens.

Dat blijkt ook in een uitverkochte North Sea Jazz Club, waar veel bezoekers het concert van Dyanne combineren met een warme lunch. Zij weet het publiek te enthousiasmeren en te ontroeren en is zelf overweldigd door de respons. De zangeres wordt wel vergeleken met Billy Holiday, maar wie haar vaker hoort, herkent haar stemgeluid als eigen en authentiek. Ze heeft piepjonge jazzmuzikanten bij zich, die ongetwijfeld toch al jaren ervaring hebben. Op het programma staan eigen werk en nummers van Pharrell Williams. Sherry Sunday  vindt geregeld plaats in de North Sea Jazz Club, waarbij Dyanne composities van anderen een jazzbehandeling geeft. Eerder waren dat The Rolling Stones en Ray Charles, nu dus Pharrell.

Hij was slechts co-auteur van het nummer, maar Get lucky  mag natuurlijk niet ontbreken. In handen van Dyanne en haar jongens zou het zomaar opnieuw een wereldhit kunnen worden. Een nummer met zang en piano volgt, maar iedereen zit natuurlijk te wachten op die ene song, die wel helemaal van Pharrell is. Happy geeft uiteindelijk perfect aan hoe iedereen zich voelt. De zondagmiddag is dan al lang niet landerig meer.