Sandro Fazio

Cd Sandro Fazio – Growth

Challenge Records

Je zou hem als een dilettant kunnen beschouwen. De topmuzikanten die hij om zich heen heeft verzameld, denken daar ongetwijfeld anders over. Toch behaalde gitarist Sandro Fazio niet alleen het diploma van het Conservatorium van Amsterdam, maar beschikt hij ook over een doctorsgraad als scheikundige. Zijn talenten liggen sowieso in de muziek, getuige zijn album Growth.

Wat is dat toch met die Italianen, ze komen naar Amsterdam en maken hier zomaar de prachtigste klanken. Eerder kreeg Giulia Barba al de grootste waardering in deze krant en ook haar collega Federica Colangelo gooide hoge ogen. Christian Ferlaino met zijn band New Dog oogst eveneens veel lof.

Growth biedt veel verrassingen, omdat Fazio ver weg blijft van clichés. Er wordt handig gejongleerd met thema's, waarbij uiteenlopende patronen kunnen ontstaan. De pianist, saxofonist en gitarist schuiven hun noten ineen, nemen andermans frasen over en becommentariëren elkaar. Fantastische ritmes en harmonieën worden voorzien van fantastische melodieën en hoewel complex, blijft alles goed verteerbaar. Fazio is een ware professional.