Reinier Baas cd

Cd Reinier Baas - Smooth Jazz Apocalypse 

Mainland Records

Gitarist Reinier Baas houdt ervan om verwarring te zaaien. Met zijn bandnamen, albumtitels en songaanduidingen doet hij bij menigeen de wenkbrauwen fronsen, waarna hij geen uitkomst biedt. Als hij zich laat afbeelden met een geit, roept hij vragen op die hij op mysterieuze wijze beantwoordt. 

En nu is er het album Smooth Jazz Apocalypse. Natuurlijk is de muziek op deze plaat allesbehalve smooth is en dat het einde van de wereld er dichterbij mee wordt gehaald, lijkt evenmin aannemelijk. Wel bevat de cd briljante muziek die als moderne jazz in al zijn facetten het genre op een hoger niveau brengt. 

Deze klanken zitten boordevol informatie, niet zozeer vanwege de hoeveelheid noten, maar door de complexiteit daarvan. Die vormt voor de hoogvliegers op deze plaat echter geen probleem. Gelukkig blijft het niet bij technisch vertoon, maar zijn zeggingskracht en verhalend vermogen evident. De meeste composities zijn van Baas zelf, die op gitaar een helder en naturel geluid heeft. Bij Baas staat alles los, daarom weet hij ook nu weer te verrassen.

 

Alle publicaties