Paul Heller Trio

Cd Paul Heller Trio met Ruud Ouwehand & John Engels

Mons Records

Als deze meester van de swing achter het slagwerk zit, kan er weinig fout gaan. Persoon en spel van drummer John Engels zijn zo inspirerend, dat iedere sukkel onder zijn begeleiding kan gloreren als een ster. Saxofonist Paul Heller en bassist Ruud Ouwehand hebben sowieso veel in hun mars, dus de nieuwe, titelloze cd kon uitgroeien tot een feestje.

Engels is niet te stuiten. Binnenkort wordt hij tachtig, wat vooral bedacht wordt met de Vogel Vrij Tour, een uitgebreide serie optredens met verschillende formaties en prominente gasten. De verjaardag zelf wordt groots gevierd op 13 mei in het Bimhuis. Nu is er al het album in klassieke triobezetting, dat bij Engels thuis in diens muziekstudio onderin de woning werd opgenomen.

Muzikaal gaat op deze cd natuurlijk vooral veel aandacht uit naar frontman en solist Heller. Met zijn zwierige spel neemt hij je mee naar alle uithoeken van swing en bop. Ballads worden nooit sentimenteel. Ouwehand is als bindende factor essentieel, al dan niet met lopende bas. Heerlijk, dit soort platen.

 

Alle publicaties