Ntjam Rosie

Cd Ntjam Rosie – The one

Gentle Daze Records

Ze had overal de hand in en dat pakte goed uit. Alles is tot in de puntjes verzorgd: productie, styling, arrangementen en opnamekwaliteit. Ntjam Rosie levert met The one een persoonlijk document af vol met soul en jazz, waarmee zij zichzelf overtreft.

De melodieën klinken soms wat exotisch of gezocht en beklijven dan niet direct, maar zijn elders gauw herkenbaar. Voor het hele album geldt, dat Rosie bepaald geen licht amusement biedt. Haar muziek is een reflectie van doordachte overwegingen en een diep innerlijke motivatie. 

De songs sluiten goed op elkaar aan en vormen een eenheid in hun variëteit. Het programma van de cd is heel mooi opgebouwd. Naarmate hij vordert, wint hij aan diepte. Prachtige gastbijdragen zijn er tegen het eind van fluitist Ronald Snijders en trompettist Eric Vloeimans, die het beste van hun kunnen laten horen. De namen van Pink Oculus en Martin Fondse mogen hier niet ontbreken, die respectievelijk een rap en een compositie plus arrangementen bijdroegen. Verder schreef Rosie alles zelf, al dan niet met anderen.

 

Alle publicaties