Medeski Scofield Martin Wood

Cd Medeski Scofield Martin Wood - Juice

OKeh Records / Sony

Als John Scofield in de buurt is, is de blues nooit ver weg. Op het album Juice, dat de gitarist opnam met de band Medeski, Martin & Wood, komen ook andere genres aan bod, dat alles onder de koepel jazz.

Scofield heeft een karakter dat sterk genoeg is om het trio tot begeleidingsband te reduceren en soms lijkt het daar ook op als hij soleert. Hier opereren echter vier krachtige persoonlijkheden. 

Luister eens naar de tamelijk briljante invulling van het begrip improvisatie door toetsenist John Medeski. Hij negeert de songstructuur van Light my fire niet, maar laat de teugels vieren. Dat biedt Scofield de gelegenheid om te ontketenen. Nog zo'n klassieker: Sunshine of you love, krijgt een dubachtige reggae-uitvoering. En een derde hoogtepunt van de popgeschiedenis: The times they are a-changin, wordt behandeld als porselein. 

Helaas lijkt het erop dat het viertal wat eigen materiaal bij elkaar geraapt heeft en er een paar   popklassiekers aan toegevoegd heeft; een concept of een visie ontbreekt. De intensiteit van musiceren heeft wel klasse. 

 

Alle publicaties