Mario Biondi

Mario Biondi, North Sea Jazz Club Amsterdam, 22 oktober 2014

Er zijn wel Italianen bij het optreden van Mario Biondi, maar het gros van de bezoekers is autochtoon en afkomstig uit het hele land. De Italiaanse zanger heeft de laatste tijd veel airplay gekregen, wat resulteert in twee uitverkochte avonden in de North Sea Jazz Club in Amsterdam. Vooral vijftigers en zestigers zijn van de partij, want Biondi doet velen ongetwijfeld denken aan Barry White, de romantische bas-bariton die in de jaren zeventig triomfen vierde.

Romantiek heeft Biondi in zekere mate, maar niet met die doorleefdheid als die van White. Hij zingt graag ballads, maar wisselt steevast af met uptemponummers. Echt veel gelegenheid om te gaan zitten zwijmelen is er dus niet. De formule werkt, want hij houdt het concert boeiend en afwisselend. 

Biondi moet het vooral van rechttoe-rechtaanzang in het lage register hebben, zijn mogelijkheden in het hogere spectrum zijn beperkt. Enerzijds toont hij weinig nuanceringen of wendingen, anderzijds mist hij de kracht om eens fijn uit te halen. Zijn falset is zuiver, maar die gebruikt hij spaarzaam. Biondi is meer een soulzanger dan een jazzzanger, hoewel hij een jazzband bij zich heeft, die overigens naar behoren speelt, maar niet excelleert.

Hoogtepunten zijn dan ook de echte soulkrakers, waaronder My girl van Smokey Robinson en  This is what you are, Biondi's eigen hitsingle en nummer waarmee hij doorbrak. Dat is na de pauze, want dan gaat het gas erop. Het optreden is het debuut van de Italiaan in Amsterdam, volgens eigen zeggen is het niet de laatste keer: "That's for sure".  

 

Alle publicaties