Léah Kline

Cd Léah Kline – This precious life

Theatrics Productions

Veel consumenten die een fles wijn willen aanschaffen, laten zich leiden door het etiket. Een afbeelding van een romantisch kasteel deed het altijd goed, maar er zijn nu andere beeldmiddelen. Het etiket, oftewel de cd-hoes, van This precious life ziet er aantrekkelijk uit, meteen is duidelijk dat hier zorg aan is besteed. Dat geldt ook de inhoud.

Jonge zangeressen in de pop-jazzhoek staan in de rij. Léah Kline is iets ouder en onderscheidt zich door haar persoonlijkheid, in zang en in teksten. De meeste muziek schreef zij samen met bassist Cord Heineking, de teksten zijn geheel van haar. In de liefde laat zij zich niet ringeloren: "Don't waste my time / Tell me the truth." 

De  zangcapaciteiten van Kline vertonen tekenen van goede stembeheersing. Zij neemt geen aanloopje om een noot te bereiken, maar pakt die direct bij de kladden. Hoge noten zijn zuiver en nooit dun of geknepen. Altijd weet zij fijntjes te doseren met volume en dynamiek. Soms zwelgt ze in haar gevoelens, daar staat echter veel moois tegenover.