Kapok cd

Cd Kapok - Kapok

Challenge Records

Wat een frisheid straalt het nieuwe album van Kapok uit. Met een afwijkende bezetting van hoorn, gitaar en slagwerk weet het trio een grote helderheid en directheid te bereiken. Hun eerste cd werd opgenomen in Kytopia; voor de nieuwe plaat kwam het drietal terecht in het kasteel van meestervervalser Geert-Jan Jansen, vanwege de bijzondere akoestiek.

Die zorgt voor ruimtelijkheid in het geluid van hoornist Morris Kliphuis, wat contrasteert met de betrekkelijke droogheid in de sound van gitarist Timon Koomen. Het blaasinstrument klinkt donker, tegenover de lichtheid in het spel van Koomen en drummer Remco Menting. Soms speelt Kliphuis op zijn hoorn de basstukken, maar vaker is hij als solist de leidende partij. Een derde variant is het contrapunt, als hoornist en gitarist gelijktijdig melodieën laten horen.

Kapok maakt eigentijdse jazz, met onmiskenbare indrukken van indierock. Veel songs hebben een popachtige structuur, waarbij je soms verwacht dat iemand begint te zingen. Een enkel nummer heeft een afroritme en ook lijkt Tom Waits aanwezig. Zoveel invloeden, dat moet wel moderne jazz zijn. 

 

Alle publicaties