Gregory Porter cd

Cd Gregory Porter - Liquid Spirit

Blue Note Records

Jazz, blues, soul en gospel zijn verwante muziekgenres. Geen artiest die deze Amerikaanse stijlen zo goed met elkaar kan verbinden als zanger Gregory Porter. Liquid Spirit  is alweer het derde album van de man die nog maar kortgeleden nieuw was in het circuit.

De meeste songs zijn door Porter zelf geschreven, sommige zijn jazzstandards. Zo is er een doorleefde versie van de klassieker I fall in love too easily  met sobere begeleiding van piano en contrabas, die niet doet terugverlangen naar welke andere uitvoering dan ook.

De sfeer op Liquid Spirit  kan levendig zijn of bedaard, broeierig of bewogen, maar altijd is daar de machtige bariton van Porter, die ontzag inboezemt. Soms wordt de toon erg zwaar aangezet, dan lijkt een lied een boetedoening. Op het aangrijpende Hey Laura  vloeien tekst en klank samen tot één ontwapenende liefdesbetuiging. Het is een hoogtepunt van de plaat, mede door het zachtmoedige Hammondorgel op de achtergrond en een invoelende tenorsaxofonist. Porter heeft inmiddels de status van gevestigde artiest, het gaat hem goed af.

 

Alle publicaties