Dianne Reeves - cd

Cd Dianne Reeves - Beautiful Life

Concord Music Group

Een nieuwe cd van Dianne Reeves is altijd een feest, zij is de belangrijkste smaakmaker van de vrouwelijke vocale jazz. Beautiful Life is een album vol ballads en bevat gastbijdragen van onder meer George Duke, Gregory Porter, Tineke Postma en Esperanza Spalding. Reeves zoekt bewust samenwerking en de belangrijkste daarvan is die met Terri Lyne Carrington, producer en componist/arrangeur.

Op het album vind je nummers in verschillende genres van evenzovele componisten, onder wie Reeves zelf. Ze krijgen echter allemaal een traag tempo en hebben een poëtische sfeer. Curieus is een uitvoering van Dreams, dat een hit was voor Fleetwood Mac, met hiphopper Robert Glasper. Het is hier niet zo broeierig als bij Stevie Nicks, maar wel erg elegant en het nummer loopt nota bene uit in scats.

Na het beluisteren van een uur lang langzame, warme muziek zou je kunnen hopen op een uptemponummer, iets rauws of wat opwindends. Bij Reeves verlang je alleen maar naar meer van het heerlijke zoet; was het hele leven maar één grote, alomvattende Reevessong. 

 

Alle publicaties