DASH!

Cd DASH! – DASH! Off

Eigen beheer

DASH! is feitelijk Maarten Ornstein. De bandleider en rietblazer vormt de rode draad in het bestaan van het ensemble, dat begon met vier zangeressen, incidenteel afslankte tot een duo en momenteel drie leden kent. Met bassist Alex Oele en drummer Eric Hoeke nam Ornstein het album DASH! Off  op, waarbij hij dan wel weer een hele club aan gasten uitnodigde.

Het resultaat is een freefunkplaat van grote klasse, waarop de musici hun fantasie kunnen uitleven, zonder dat de noten gelanceerd worden. De muziek is coherent, terwijl iedereen zijn vrijheid kan botvieren. Het eerste stuk is een suite van dertig minuten, die een duidelijke opbouw en structuur kent, met verschillende sferen die uiteindelijk in elkaar grijpen. 

Ornstein is prominent aanwezig met zijn basklarinet, waarmee hij op Al Fadimem  voor prachtige momenten zorgt. Gesteund door een breed bewegende ritmesectie trekt hij met het instrument alle registers open. Op dit nummer hoor je alleen het basistrio. Hier is de band het toegankelijkst, maar juist de combinatie met de hermetischere freejazz maakt het interessant. 

 

Alle publicaties