Cécile McLorin Salvant cd

Cd Cécile McLorin Salvant – For one to love

Mack Avenue Records

Ze heeft heel nauwkeurig naar de grote drie geluisterd. Zangeres Cécile McLorin Salvant verenigt het goede van Billy Holiday, Ella Fitzgerald en Sarah Vaughan en treedt met haar sprankelende persoonlijkheid in hun voetsporen. Wat een voordeel als je uit zo'n rijke traditie kunt putten. 

De gelijkenis vervalt helaas hier en daar in imitatie en dat is meteen het enige nadeel van deze jonge zangeres. Jammer en onnodig, want ze heeft zelf al zoveel te melden. Dat moest ook wel, toen ze op twintigjarige leeftijd de Thelonious Monk International Jazz Competition won, 's werelds belangrijkste jazzprijs. 

McLorin Salvant heeft alles: lef, humor, empathie, techniek en bereik. Ze kan met haar precieze timing geweldig swingen, nostalgie oproepen in sfeervolle ballads en op schertsende toon familieperikelen bezingen. Altijd is er een verhaal dat zij kwijt wil en dat nooit een optelsom van mededelingen is, maar een lopende voorstelling. Tussen stukken van onder meer Oscar Hammerstein, Burt Bacharach en Leonard Bernstein staan haar eigen composities en teksten. Dat heeft ze dus ook al: schrijftalent. 

 

Alle publicaties