Avishai Cohen cd

Cd Avishai Cohen Trio – From darkness

Razdaz Recordz

Aanvankelijk was er Avishai Cohen de bassist. Inmiddels is er ook Avishai Cohen de trompettist, die langzamerhand zijn naamgenoot in populariteit lijkt te overtreffen. We hebben het hier echter over de lagetonenspeler, die met From darkness  zijn carrière een impuls geeft, zonder nieuwe wegen in te slaan. Ook hij put uit vele bronnen en projecteert daarop zijn eigen visie.

Cohen beheerst zowel de finesse als het grote gebaar, maar zijn werk blinkt uit in kracht en energie. Zelfs zijn ballads komen nog aan als een dreun. Zijn trio oogt als een klassiek pianotrio en inderdaad, pianist Nitai Hershkovits is een boegbeeld, terwijl Cohen de grote roerganger is. Geen noot ontgaat hem en geen noot is niet door hem geïnitieerd. Deze baas laat ook zijn virtuositeit horen en dat doet hij op dwingende toon, onontkoombaar. 

Het repertoire is grotendeels van de man zelf. Grappig en goed gekozen is de afsluiter Smile van onder meer Charlie Chaplin. Dat Avishai Cohen zijn naam moet delen met een collega, maakt hem niet minder uniek.

 

Alle publicaties