Links‎ > ‎Publicaties‎ > ‎

DUO DULFER DIRECTIE

Cd-Recensie JAZZ instrumentaal 

( + blues, gospel, soul, funk, rock, reggae, ska, dub, disco, dance, hip hop et cet...)

DUO DULFER DIRECTIE

ZIP Records / 15 juni 2018

Een bakker is iemand die een brood bakt. Een saxofonist is iemand die een saxofoon bespeelt. Als Big Man speel je Tenor Saxofoon. Zoals Hans Dulfer. En als Dulfer naast Sonny Rollins staat, voelt hij zich klein. En als hij bij een baby naast de box staat, voelt hij zich ook klein. Dat heeft te maken met ontzag, ontroering, inleving, aanpassing, intelligentie, realiteits zin & liefde. 

Dulfer blijkt op het album DUO DULFER DIRECTIE een verdomd goeie saxofonist. Hij klinkt nog altijd als een gangmaker, feestbeest en rauwe doordouwer, een goochemerd met bluf & geintjes, & nu op deze cd ook als een musicus met uitstekende instrument beheersing, en uiting van subtiele, intieme gevoelens als tederheid & bewogenheid, soms trillend van emotie.

Cyril Directie is een perfecte brother in crime, als jazz drummer, en meer dan dat, met beats & grooves en vooral een sterk doorgaande, super strakke beweging, met precies de nodige variatie in ritme, maat, dynamiek, tempo, klank & kleur, met trommels & bekkens, brushes & bellen, & handen & voeten.

Dulfer & Directie zijn al zo'n 20 jaar een koppel, een stel, brothers in crime, een duo. Als je als professionals elkaar zo lang goed vindt & gedoogt, & elkaar zo blijft boeien & inspireren, kun je ook beter jammen & vrij zijn in je spel. Het klinkt het alsof het duo de muziek zo uit een grote hoed tovert. 30 minuten duurt de cd, & dan is alles gezegd wat Dulfer & Directie willen zeggen. Dat is veel & behapbaar, duidelijk & dienstbaar & zeer dansbaar. Respect ! 

Hans Dulfer / Tenor Saxophone
Cyril Directie / Drums, Percussion

Produced by Cyril Directie

Featuring:

Henny Vrienten / Bas, Gitaar, Toetsen
Candy Dulfer / Alt Saxophone
Aram Kersbergen / Contrabas
Joseph Bowie / Voice, Trombone

The Kaseko Newborns ( Rik Mol / Trompet // Efraim Trujillo / Tenor Saxophone // Frans Cornelissen / Trombone, Tuba

DUO DULFER DIRECTIE / 2018 / ZIP Records